COMUNICAT DE PRESA

Alba Iulia, 28.08.2013

           Asociatia pentru Promovarea Potentialului Rural PROCIVITAS Alba demareaza  proiectul: ”Dezvoltarea satelor din zona Podisul Mediasului prin formare profesionala”, proiect finantat in cadrul PNDR, AXA LEADER 4.1, MASURA 111, avand ca obiective:

1.        Facilitarea accesului la instruire in domeniul agricol pentru  pentru cel putin 55 persoane din zona geografica a GALPM, intr-o perioada de 3 luni.

2.        Cresterea gradului de informare a cel putin 30 persoane din zona de acoperire a GALPM privind teme precum atestarea fermelor ecologice, atestarea produselor traditionale, permacultura.

3.        Cresterea gradului de informare privind  modelele de buna practica ( retele, targuri, vizite) pentru cel putin 20 fermieri din GALPM  intr-o perioada de 3 luni.

Pentru atingerea acestor obiective  vor fi organizate, pentru locuitorii comunelor : Bazna, Tarnava, Blajel, Dirlos, Brateiu, Alma, Atel, Dumbraveni, Hoghilag din Județ Sibiu si Viisoara din Judetul Mures,  2 serii pentru un program de initiere in meseria de ”Lucrator in cultura plantelor” si o serie a programului de specializare ”Competente antreprenoriale”. De asemenea, vor fi organizate 2 seminarii avand ca teme ”Permacultura” si “Avantajele participarii la retelele si asociatii  active in domeniul agriculturii”  si ”Atestare ferme ecologice si atestare produse traditionale”, o vizita de lucru la ferme din zona si participare la un targ de produse traditionale sau produse naturale.

 

Pentru informatii suplimentare,  va stam la dispozitie,

Buhoi Ana Nicoleta, Manager proiect

Tel. 0766 566 418

Comments are closed.